Mlsat jedině zdravě- DIA potraviny

Gourmet Nemoci

Téměř každý člověk občas rád zhřeší na svou postavu a mlsá. Jenže musíme vědět, jak mlsat zdravě! Mnoho lidí za zdravé mlsání považuje DIA potraviny. Což je zavádějící. Nesprávné potraviny nás připraví nejen o energii, hezkou postavu, ale uberou z našeho zdraví. Pomalu, nenápadně, ale jistě nás může začít ohrožovat strašák dnešní doby – cukrovka. Statistiky hovoří, že cukrovkou trpí přibližně 8% české populace. Počet lidí, kteří se potýkají s tímto onemocněním, neustále roste bez ohledu na věk a pohlaví. DIA strava je vhodná právě především pro lidi s tímto onemocněním.

Potraviny, které přijímáme, přeměňuje naše tělo na jednodušší látky, které dále zpracovává. Uhlohydráty: škroby, cukry, alkohol prochází chemickými procesy, na jejichž konci vzniká nejjednodušší cukr – glukóza. Glukóza je pro organismus zdrojem energie, z trávicího ústrojí se dostává krví k buňkám celého těla. Lidé trpící cukrovkou jsou odkázání celoživotně na DIA potraviny. Pokud jste tedy zdraví a toužíte neškodně mlsat, přejděte raději na nízkokalorické dezerty. Jednak si uhlídáte lépe svou váhu, a pak učiníte něco pro své zdraví.

DIA potraviny nechte cukrovkářům

K tomu, aby se glukóza dostala dovnitř buňky a proměnila se tam na energii, potřebuje inzulín (hormon, jež produkuje slinivka břišní – pankreas). Po přijmutí potravy, když je v organismu dostatek glukózy, vyplavuje inzulín, který glukóze „otevírá dveře“ do buňky. Při cukrovce buď organismus přestane vyrábět dostatek inzulínu, který se tvoří ve slinivce nebo nevyužívá inzulín správně. Právě zde se cukrovka navzájem liší. V prvním případě jde o diabetes mellitus 1. typu, v případě druhém o diabetes mellitus 2. typu. V obou případech poruchy však dochází k navýšení koncentrace cukru – hyperglykémie. Vysoká hladina cukru v krvi způsobuje u diabetiků poškození krevních cév a vede k vážným zdravotním komplikacím, které dle stupně postižení mohou ohrozit velmi vážně zdraví člověka.

Co vše může spustit cukrovku?

Cukrovku nespouští pouze genetické faktory, dlouhodobý stres, některé medikamenty, chronický zánět slinivky břišní, ale i nesprávná životospráva a s ní spojená obezita. Diabetes mellitus si tedy člověk nezpůsobí pravidelnou konzumací sladkostí, za vznikem stojí konzumace jakéhokoliv nesprávného jídla v nadměrném množství. Jakmile nemoc propukne, musí pacient vymezit konzumaci sladkých jídel, jelikož si naše tělo neumí poradit s větším množstvím cukru v krvi. Mnohem lépe je takovému onemocnění předcházet. Ti, kteří se již s cukrovkou potýkají, by měli přejít na DIA stravu, která je přizpůsobena potřebám takového člověka.

Cool Cook CZ, s.r.o.

www.coolcook.eu

www.mlsanibezvycitek.eu

Comments are closed.